Hygieniapassi

Lyhytkurssi

Date: 01.01.2020 - 31.12.2020
: 70€ + moms 24% = 86,80 €
: 01.12.2020
: Ruotsi
: Helsingfors
: Monica Lindström

Hygieniapassi 

Elintarvikelaki edellyttää, että ilmoitetussa tai hyväksytyssä elintarvikehuoneistossa työskentelevän, pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsittelevän henkilön on osoitettava elintarvikehygieeninen osaaminen viimeistään 3 kk kuluessa tällaisen työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa osaamisen osoittamista edellytetään.


Ilmoitettuja elintarvikehuoneistoja ovat esim. kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat. Hyväksyttyjä elintarvikehuoneistoja ovat esim. raakaa lihaa, kalaa, siipikarjaa tai muita eläinperäisiä elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsittelevät huoneistot.

 Tietoa hygieniapassitestistä


Hygieniapassitestin kysymykset ovat sanallisia kysymyksiä. Hygieniapassitesti koostuu 40 oikein / väärin -väittämästä. Hygieniapassin suorittaa kun hygieniapassitestin läpäisee 34:llä tai suuremmalla pistemäärällä.

Normaalissa hygieniapassitestissä (kielet suomi tai ruotsi) on 45 minuuttia aikaa vastata väittämiin ja testistä saa paluttaa testilomakkeen aikaisintaan 20 minuutin kuluttua testin alkamisesta.


Vastaamiseen käytetään sinimusteista kuulakärkikynää, jolla voidaan varmistaa testitulosten pysyvyys ja arkistointikelpoisuus.

Ota mukaan voimassaoleva, virallinen henkilötodistus; kuvallinen, viranomaisen (poliisin) myöntämä henkilökortti, passi tai ajokortti. Ilman virallista henkilötodistusta ei saa osallistua testiin.

 Hygieniapassin ja todistuksen painatus, käsittely ja postitus vie noin 2-4 viikkoa. 


 Valmistaudu hygieniapassin suorittamiseen

Suosittelen tutustumaan huolellisesti hygieniaosaamisen osa-alueisiin sekä elintarvikealan sanastoon ja termeihin ennen hygieniapassin suorittamista.Itseopiskelumateriaalia verkossa

Purtavaa puhtaasti (Lihateollisuuden tutkimuskeskus)

http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti/

 

Hygieniaosaamisen tietopaketti (Evira)

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopaketti/

 Tenttipaikka: Arcada AMK, Jan-Magnus Janssonin aukio 1, 00560 Helsinki (Arabianranta).

Tenttiajankohdat sovitaan erikseen. 

Ota yhteyttä: stig.blomqvist (at)arcada.fi

 

Vastuuhenkilö: Monica Lindström, mlindstrom.hygienpass@gmail.com

Hinta: 70€ + alv 24%

 

Arcada pidättää oikeuden muutoksiin.

 

 

Lisätietoa löytyy ruotsinkielisiltä sivuilta

Takaisin listaan