oppnayh_cmyk.gif

Öppna yrkeshögskolan vid Arcada Läsåret 2018-2019

Letar du efter en möjlighet att lära dig något nytt, fördjupa och bredda dina kunskaper? Siktar du på att avlägga en yrkeshögskoleexamen vid Arcada? Bekanta dig då med Öppna yrkeshögskolan vid Arcada och alla de dörrar som Öppna yrkeshögskolestudierna öppnar!

Öppna yrkeshögskolan vid Arcada erbjuder studier på svenska och engelska på yrkeshögskolenivå inom:

  • företagsekonomi
  • teknik
  • mediekultur
  • kulturproducentskap
  • språk
  • idrott
  • social- och hälsovård

Öppna YH-leden eller Enskilda Öppna YH-kurser?

För dig som är intresserad av Öppna YH-studier vid Arcada finns två alternativ:

Alternativ 1. Öppna YH-leden är en möjlighet som riktar sig till dig som har siktet inställt på att avlägga examen vid Arcada. Även om ÖYH-studier i sig inte kan leda till en examen ger Öppna YH-ledsstudier dig en möjlighet att studera på högskolan. Efter att du avlagt minst 40 sp inom ett och samma utbildninsprogram under läsåret 2018-2019 kan du ansöka om att bli examensstudent. Det blir du 1.8.2019, ifall du fyller kraven. Du har rätt att vara Öppen YH-ledstudent vid Arcada bara ett läsår, läsåret 2018-2019.

OBS! Ifall du är arbetslös för tillfället: 

Det lönar sig att alltid kontakta din egen TE-central och diskutera saken, innan du påbörjar dina studier vid Öppna YH-leden för att säkra att du inte går miste om din arbteslöshetsersättning. 

Anmälningsperioden till Öppna YH-leden på bachelornivå läsåret 2018-2019 för de svenskspråkiga utbildningsprogrammen är: 4.6-3.8.2018.

 

Alternativ 2. Enskilda Öppna YH-kurser ger dig chansen att bredda och fördjupa dina kunskaper inom de ämnen du brinner för. Behöver du uppdatera din kompetens, sätta dig in i ett nytt område eller vill du helt enkelt ta chansen och testa på yrkeshögskolekurser?

 Anmälan till enskilda kurser gör du här.

 

Kansli och administration

Jan-Magnus Janssons plats 1,00560 Helsingfors
(block C5, C-blocket, femte våningen).

Kontaktpersoner:

Stig Blomqvist
stig.blomqvist(at)arcada.fi, tel: 020 7699 501 

Marika Blomster
marika.blomster(at)arcada.fi, tel: 0207699 505