Hygienpasset

Kort kurs

Date: 01.01.2017 - 31.12.2017
: 70€ + moms 24%
: 19.05.2017
: Svenska
: Helsingfors
: Monica Lindström

 Hygienpass

Alla som arbetar i livsmedelsbranschen ska ha grundkunskaper i livsmedelshygien, så att de kan hantera maten tryggt. Det finländska passet i livsmedelshygien har tagits fram för att främja livsmedelssäkerheten.

Behöver jag ett hygienpass?

Hen behöver ett hygienpass om hen i sitt arbete hanterar oförpackade, lätt förskämbara livsmedel. Lätt förskämbara livsmedel är exempelvis mjölk, kött och fisk.
Till exempel om hen jobbar på kaféer, restauranger, storkök, allehanda kiosker, snabbmatsrestauranger, livsmedelsbutiker eller servicestationer.

Hygientest

En person som deltar i ett kompetenstest ska vara beredd att bevisa sin identitet för kompetenstestaren genom att visa upp ett giltigt av polismyndighet utfärdat identitesbevis ; körkort, pass, id. Utan id får personen inte tentera

 Det behövs också anteckningsmaterial: blå bläckpenna (INTE svart), blyertspenna och suddgummi.

Testet omfattar 40 påståenden som är antingen rätt eller fel, och du ska kunna välja det rätta alternativet för minst 34 av dessa påståenden.

Ett kompetenstest presteras på antingen svenska eller finska.
Man har under ett test 45 minuter på sig att besvara testets påståenden och man får tidigast 20 minuter efter att testet började returnera testblanketten.

Deltagarna skall vänta på testresultatet före de får avlägsna sig från testtillfället. Reservera ca 90 min för testet.

 Efter godkänt  hygienkompetenstest får du Hygienpasset hemskickat med posten efter ca 3 veckor

 Studiematerial inför testet

Eviras hemsida med nyttig information om hygienkompetens.

Speciellt delen om kompetenstest är bra med exempel på test.

http://www.evira.fi/portal/se/livsmedel/hygienkompetens/

 Ett webbaserat läromedel är God hygien - säkra livsmedel.

Exemplen består av liknade påståenden som i själva hygientestet.

http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti/svenska/

 Lupa kokata - ett ypperligt teorimaterial - på svenska, trots ett finskt namn hittas via följande länk:

 https://drive.google.com/open?id=0BwB6InzRHV9kNUMyTWxTY1kxMUk

Har du ytterligare frågor, vänligen kontakta:

mlindstrom.hygienpass@gmail.com

 

Tent ordnas på Arcada, Jan-Magnus Janssons plats 1, 00560 Helsingfors. 

TENTTILLFÄLLEN VÅREN 2017:

20.1 kl. 14.00-15.00, rum 517, B-blocket, femte våningen.

7.3 kl. 14.00-15.00, rum B 517, B-blocket, femte våningen.

20.4 kl. 14.00-15.00, rum B 517, B-blocket, femte våningen.

19.5 kl. 14.00-15.00, rum B 517, B-blocket, femte våningen.

.

 

Tentator: Monica Lindström.

Pris: 70€ + moms 24% tillkommer.

Anmälningar: med den elektroniska anmälningsblanketten på denna sida.
OBS !Anmälning senast en vecka innan tentamen äger rum.

Tenten kan skrivas även på finska fr.o.m. 16.10.2014.

Arcada förbehåller sig rätten till ändringar.

Målgrupp:
Alla som arbetar med oförpackade livsmedel.


Tillbaka till listan